Hmm... sedar x sedar sudah 5 day bercuti maka tiba la masanya pulang ke kolumpo. Tempat untuk mencari rejeki. Sekejap je rasa masa berlalu esok dah kena start keja balik.... kena pupuk semangat nih since this month singkat fr us . Kita sampai kl td tgh hr x de jam sgt cuma kenderaan bnyk. Dibandar raub & bentong mcm biasa bila musim perayaan nih jln jam kenderaan bnyk. Kita naik bas central je tadik malas nak berjalan ke bus stand baru dgn risiko tiket bas dah abis, so naik ke la bas lompat2 lalu jln lama bentong-raub. Perjalanan ambik masa yg lama tapi dpt tgk view yg cantik.
Entry tertunggak smlm .... kita wat 1st trial pavlova yg glamer itu. Resepi follow banyak sumber antaranya youtube,joys of baking,irmadilondon,salam2benua,buku resepi saji,blog rima dll... Menjadi pavlova tu tapi klu berhajat nak wat lagi lain kali kena kurangkan gula tu ... manis sangat. Sib baik rasa masam markisa tlg cover rasa manis tu. Kita letak whipping cream yg ready made pny ke coz senang, kita jugak letak perbagai buah kiwi,bluberry,anggur hitam,strawberry,rasberry & markisa. Len kali klu letak strawberry & kiwi pun dh cukup. Kurang skit cost buah-buahan tu.
Minum petang pulak wat kuih bakar pandan @ pun org lama2 panggil 'bengkang' . Resepi ambik dari blog annqawina tapi ada adjust2 skit la letak telur kuning je lebihan wat pavlova tu. Suka kuih ni esp makan masa masih panas lagi. Next time leh wat lagi.
Mix berry milk shake ni lak terhasil since ada lebihan buah-buahan wat smootie & pavlova tu. X baik membazirkan so this morning kita campurkan buah strawberry,bluberry&rasberry, masukkan jugak susu tepung(ni je ada kat rumah) , gula & air blend semua and ready untuk minum.
pergh......jadik jugak wat pavlova....lepas ni lebih rajin la ko buat eh..aku tak sampai seru lagik nak buat hahaha
ReplyDeletehehe tapi next time tu x tau la bila sampai seru since org kat rumah ni x bape suka yg manis +masam... tambah lagi cost nye tinggi.
ReplyDelete