Wednesday, January 25, 2012

Silicone Bakeware From Ostolia

Yeay... yeay... my new gadget in the house telah selamat sampai ke tangan last saturday. Ceritanye cam ni masa tu sedang rancak berborak sama mak & ayah diberanda sambil2 tgk crta national geographic(time iklan berlari sambung sembang). Then dgr bunyi moto rupanya akak TTM blogger tersohor datang ngantor barang yg dipesan dtg bersama anak jiran sekampung jugak..... Segan jugak la coz kita agak kusut masai rambut serabai sbb baring sambil tgk tv. Akak TTM kita lak vogue pakai cantik2,kemas,makeup . Hehehe... lama x tgk akak TTM x bape cam muka sib baik mak masih kenai & ingat.

Panjang bebenor kan... kita pesan 4 barang silicone bakeware and dah ngetest yg bentuk castle tu. Overall bagus jgk new gadget nih coz senang nak kuar kan bila kek dah masak & waktu memasak jd singkat. Yg x bagus sbb lembik so kena berhati2 senang nak guna letak atas tray then masuk skli lam oven.

Ni le dia new gadget kita 4 semuanye...
1st Batch wat satu adunan butter cake , tapi x cukup kek x cukup tinggi sama bnyk dgn acuan.
2nd Batch bnyk sgt pulak tp still ok sbb kerat bhgn bwh bila dah masak.
Ni la rupa marble kek guna acuan castle

Owh ye pagi smlm nampak Amjah lalu dpn rumah naik moto bersiar2 dgn tok ketua.



2 comments:

  1. Assalam Niza, thanks kunjung dapur akak...hahaha, tu diaaa, rasanya akak perasan la 4 orang anak2 dara yang bersama dgn Tok Tam berdua dr Klau semalam...Tok Tam adik kepada Tokwan akak la ni kan...alahaaaii, mmg sah sah dah laaa bersaudara...cuma Niza di dah jatuh pangkat "mak saudara dua pupu" kot dgn akak...hehehe.. Niza ni anak yg nombor berapa kpd Tok Tam ni eh?

    ReplyDelete
  2. Wslm.... kiranya saya ni pangkat mak sedara sepupu since mak kak umi sepupu saya. Saya anak no 3.

    ReplyDelete