Thursday, February 11, 2010

Fobia / Phobia

Bonjour,

FOBIA

Anda Fobia? Anda tahu apa itu fobia ? Rasa nya semua orang tau dan pernah mengalami kefobiaan terhadap sesuatu. Fobia berasal daripada percatan Greek ( φόβος, phóbos) yang bermaksud takut. Ditafsirkan sebagai ketakutan yang tertentu terhadap situasi , objek atau manusia. Simpton utama masalah ini dikenal pasti dengan reaksi seseorang individu yang terlampau taksub pada ketakutannya, atau ketakutan yang tidak munasabah terhadap sesuatu subjek.

Apabila ketakutan sudah diluir kawalan seseorang, atau ketakutan itu telah mengganggu perjalanan hidupnya, maka istilah fobia telah didiagnosis sebagai anxiety disorders.

Kebanyakan masalah fobia terjadi kerana sesuatu kejadian ngeri atau peristiwa yang memberi impar besar dalam hidup seseorang. Sering kali pengalaman trauma berlaku pada awal usia seseorang individu dan memori itu berkembang seiring dengan pembesarannya.

Klinikal Fobia

Kebanyakan psychologist dah psychiatrist mengklasifikasikan fobia lepada tiga kategori:

Sosial Fobia – ketakutan yang melibatkan manusia atau situasi social

Spesifik Fobia – takut pada sesuatu seperti labah-labah, air atau elevador

Agoraphobia – ketakutan meniggalkan satu situasi selesa

Jenis-Jenis Fobia

Acrophobia – takut pada ketinggian

Androphobia – takut pada kaum lelaki

Apiphobia – takut pada lebah

Aquaphobia – takut pada air

Astraphobia – takut guruh atau kilat

Autophobia –takut bersendirian

Coulrophobia – takut pada badut

Entomophobia – takut pada serangga

Glossophobia – takut bercakap di khalyak ramai

Heliophobia – takut pada cahaya

Hemophobia – takut dengan darah

Hoplophobia – takut pada senjata

Lalophobia – takut untuk bercakap

Ligyrophobia – takut dengan keadaan bising

Musophobia – takut pada tikus

Mysophobia – takut kotor

Nyctophobia – takut dengan keadaan gelap

Ophidiphobia – takut dengan ular

Ornitphobia – takut dengan burung

Osmophobia – takut pada bau

Pyrophobia – takut dengan api

Technophobia – takut dengan teknologi

So Jenis apakah fobia anda ?


Au revoir.

Merci

Niza

Wednesday, February 10, 2010

Taming Of The Heir / Invinsible Lee Pyun Kang








Annyoung Hasehyo

Drama review kali ni ialah Taming Of The Heir / Invinsible Lee Pyun Kang yang baru habis ditayangkan di KBS world Astro semalam . Tengah syok tgk final episod cerita ni smlm dengan housemate tetiba hujan turun dengan lebatnya . Huhuhu then mcm biasa la service currently not available . Nasib baik tinggal lagi dalam 5-10 minit lagi. Btw sy dah pn tgk final episod cerita ni di internet , website viikii .

Drama ni dari awal lagi memang menarik , memang tak rugi tengok. Kelakar n so fun , enjoy tengok cerita ni, suka . Cerita ni diambil dari lagenda korea On Dal (“Ondal the fool”) and Princess Pyeong-kang

Dibintangi oleh:

Ji Hyun-Wu as Wu Ondal

Nam Sang Mi as Lee Pyeong-kang

Cha Ye-Ryeon as Gwan Jarak

Kin Heung-Su as Je Yeong Ryu

Seo Do-Yeong as Edward

Choi Myeong-Gil as Je Hwang Yu

Kil Yong-Woo as Woo Pyung Won

SYPNOPSIS

Pyeong-kang (Nam Sang-Mi) is a stubborn young lady who does lowly chores at a resort town to support her family. Pyeong-gang once aspired to be a golf course designer like her late father, but after her father's unfortunate death, Pyeong-gang was forced to become the bread winner for her family.

One day, Pyeong-kang meets On-dal, the son of the wealthy Woo family who who runs the resort town. The brash On-dal instantly gets under Pyeong-kang's skin with his arrogant behavior. This causes the pair to bicker and fight whenever they meet each other.

On-dal's fate then becomes harsher when his father suffers a stroke. His step-mother (Choi Myeong-Gil) and step-brother (Kim Heung-Su) manuever to take over the family fortune leaving On-dal out in the cold.

The bitter rivals On-dal and Pyeong-kang join forces to retain what rightfully belongs to On-dal.

Meanwhile, On-dal's girlfriend (Cha Ye-Ryeon) senses a change in On-dal and feels they are drifting apart. There's also pro-golfer Edward (Seo Do-Yeong) who seems to take an interest in Pyeong-kang, which stirs jealousy within On-dal ...




video

Sunday, February 7, 2010

You're Beautiful Picture












You're Beautiful



'The Star Inside My Heart Just exploded In Million Pieces"

Koean drama kali ni will be You're Beautiful. Cerita ni memang best x rugi tengok. My housemate semua suka cerita ni. Lots of fun .

Synopsis

The management company of the idol group A.N.JELL insisted on adding a new singer to the group as the lead vocal, Tae Kyung's voice was hurting. However,the new member, Mi Nam, had to go to the States to repair a correct a botched plastic surgery effort just before signing the contract. His agent came up with the idea of having his twin sister, Mi Nyu,to stand in for him and pretend that she was her brother and pose as Mi Nam for the duration of his recovery. The two of them grew up in an orphanage and Mi Nyu, who was all set to become a nun, agreed to this charade as she didn't want to spoil her brother's chance of fame gainst her wishes, Mi Nyu accepts in order to fulfill her brother's dream of finding their mother. Which would make it easier to look for their mother.Now, posing as Mi Nam, Mi Nyu enters the group A.N.JELL and meets its members; Hwang Tae Kyung, Kang Shin Woo and Jeremy.

Park Shin Hye will play Go Mi Nam (male) & Go Mi Nyu (female), a pair of twins who ends up switching places when Mi Nam gets into an accident after being selected as 1 of the four members of “A.N.JELL”.

Initially disliked by Tae Kyung, the group's leader and composer, Mi Nyu slowly falls in love with him, only to find herself entangled in a love triangle between him and Shin Woo. Jeremy also harbors a one-sided love for her despite not knowing she's a girl. Additionally, Mi Nyu finds herself rivaled against Yoo He Yi, an actress who also has feelings for Tae Kyung.

Award

2009 koreandrama.org Awards : Best Korean Drama of 2009
2009 SBS Drama Awards: Netizen Highest Popularity Award (Jang Geun Suk)


Main Cast
Jang Geun Suk as Hwang Tae Kyung
Park Shin Hye as Go Mi Nam / Go Mi Nyu
Lee Hong Ki as Kang On Yu / Jeremy
Jung Yong Hwa as Kang Shin Woo
UEE as Yoo He Yi
Bae Geu Rin as Sa Yu Ri
Kim In Kwon as Ma Hoon Yi
Jung Chan
Kim Sung Ryung
Choi Ran
Choi Soo Eun


Character Description


HWANG TAE KYUNG aka Hyung Nim

Member of the most famous Korean pop group A.N.JELL. He has genius skill in music composition and performing piano. Accordingly, his popularity is on top position in Korea.

His father, Hwang Kyung Sae, is world class music conductor. So, he is a member of noble royal family in music. There are a lot of curiosity about his real mother, but Hwang family consistently say no comments about that.

Hwang Tae Kyung looks perfect in appearance, but, he is full of defect to live in real life. He has stomach inflammation, excessive concerns of cleanliness, night blindness, sleeplessness, sleepwalking , and various disease.

Moreover, He has many allergies, that means, if somebody want, he could be put Tae Kyung in big trouble by using only one food.

Tae Kyung has great stubbornness. He think himself a great person. he is a man of tired type to stay with. Even he looks perfect man in appearance, but if we know his inside, he has poor wounded spirit. But, it makes us too nervous that we feel pity for his poor soul.



Go Mi Nam / Go Mi Nyu


Go Mi Nam(male) and Go Mi Nyu (female) are twin, brother and sister, they grew up together in orphanage attached to a nunnery.

Though, the older brother was chosen as member of idol group, as he couldn’t do daily activities, the younger sister took his role, as a memeber of idol group, using her brother’s name, Go Mi Nam.

Bu, Go Mi Nam, who has to live as a idol, is lack of sociality, flexibility, friendship. He is soft and pure as he lived long time staying far from real world. To say another word, in realistic, timid and a little stupid! Even, he cannot catch the sign that some other people ignore him.

His special ability is unawareness in front, mumbling himself afterwards. Look back the situation while feel sorry. Worry some bad things even before something happen. A little bit character of bothering somebody else.


Kang Shin Woo

He has soft and handsome face like his name. but, it is only image, his reality is that he feel nothing about anything. He looks like smile to anybody, but , really, he never smile to anybody. A prince who has no heart. If we say Tae Kyung is sensitive elementary boy, Shin Woo is old man who already spent his life.

If we say Tae Kyung has sensitiveness as an artist, then Shin Woo has keenness as a businessman. He is a man of ambition who dreams entertain business rather than become an artist.


Jeremy

He is a healthy and bright, well grown young man. He is a Korean resident in England and his father is English noble man. His father is world class photographer and his mother is a famous model. As he is optimistic and he is in the middle of member to equalize and balance other group members.

His smile is very pretty and lovely, so, even he say same stupid thing, his smile covers everything.

He has lived thinking there are only deep friendship between boys and only love between boy and girl. But his brain became mixed up as the existence of Mi Nam who is a girl as well as a boy.

Wednesday, February 3, 2010

February



Hola,

February datang lagi. Normally bulan ni sinonim dengan sambutan valentine day pada 14 February. But this year sambutan tahun ni berganda dengan Chinese New Year yang fall pada tarikh yang sama.

My calender dah pn diblok 14 Feb ni, bukan celebrate valentine day tp attending my frenz wedding. Yang bestnyer dapat cuti panjang. Hooray

Berbalik pada chinese new year tahun ni merupakan tahun Harimau . Harap-harap dapat angpau lagi this year (^ ^)

Happy Holiday To All



xīn nián kuài lè
ɡōnɡ xǐ fā cái

Adios,
Niza





Sunday, January 31, 2010

Iris




IRIS .....

Is a 200–300 species of flowering plants with showy flowers. It takes its name from the Greek word for a rainbow, referring to the wide variety of flower colors found among the many species.
Kita biasa dengar perkataan IRIS ni kan, salah satunya tajuk judul lagu Goo Goo Dolls dan jugak for Awie . Kedua-dua lagu ni best untuk didengar halwa telinga kita.

Terbaru saya baru je habis tengok korean drama di KBS world yang turut mengambil nama IRIS sebagai tajuk drama. Jalan cerita drama ni lain dari cerita korean yang lain, so tak rugi tengok. Dibintangi barisan pelakon tersohor korea dan drama antaranya Lee Byun Hun,Kim Tae Hee,Kim So Yun,Jung Joon Ho,Kim,Kim Seung Woo danTop,ini jugak banyak memenagi award pada KBS 2009 award.

Synopsis

Kim Hyun Joon is an assassin who belongs to a top secret organization known as the “NSS” whereas T.O.P is an assassin who works in another secret organization located in the United States called “IRIS” and was ordered to kill Hyun Joon. Seung Hee is a psychological analyst who plays an important role in bring Hyun Joon into the “NSS.” Jin Sa Woo is Hyun Joon’s colleague and falls in love with Seung Hee as well but keeps this to himself

Cast

Lee Byung Hun as Kim Hyun Joon
Kim Tae Hee as Choi Seung Hee
Jung Joon Ho as Jin Sa Woo
Kim Seung Woo as Park Chul Young
Kim So Yun as Kim Sun Hwa
T.O.P as Vick
Hyun Jyu Ni as Yang Mi Jung
Yoo Min as Sato Eriko
Kim Young Chul as Baek San
Yoon Je Moon as Park Sang Hyung
Yoon Joo Sang as Oh Hyun Kyu
Lee Jung Gil as Jo Myung Ho
Jung Han Yong as Jung Hyung Joon
Na Yoon as Hwang Tae Sung
Kim Hye Jin as Yang Jung In
Myung Ji Yun as Hong Soo Jin
Miyama Karen as Yuki

NOTES

- Filming sites include Hungary, Russia, Japan, China and the U.S.
- The production cost for this drama is 20 million dollars, making it the most expensive Korean drama to date (10/2008).
- Japanese distribution rights for the drama series “Iris” was sold to TBS for a record ¥ 400,000,000 / ₩ 5,300,000,000 ($4.3 million USD).
- This drama is somewhat based on the film Shiri.


Enjoy Watching,
(^_^)

Miracle













Keep believing in Miracles-

I believe in miracles
Keep believing in the here-and-now,
Down-to-earth, everyday
Kind of miracles,

Like the first star emerging
in the evening sky,

The sun breaking
through a storm,

And that amazing rainbow
over your world.

Catch a glimpse of heaven
in every person's face.

Keep believing in bright endings
in giving more than you receive,

and in the overwhelming goodness of people.

See the miracle of each new day
as spectacular and unique
as the sunrise that brings it.

See the miracle of even the tiniest snowflake,
each totally different from another,

just like each one of us-
no other like you in the whole world.

Miracles come wrapped in a stranger's smile,
in kind word just when you need it most,
and, especially, in a friend's hug.

Every time someone makes a difference
in someone else's life,
it's a tiny miracle.

Everyday miracles
are always happening.

Just open your eyes.

You may not have to see it
to believe it,

but you may have to believe it
to see it.

Vickie M Worsham

Stressful Week Come Again

Assalamualaikum…

Hm.. nampaknya another stressful week datang lagi month end closing. Hopefully all my workload will be finish and no need to stayback late . Huhuhu .

Well adakah kita semua tahu maksud tension and stress?
Agak kekonpiusan jgk kn . Lagi ada depression,anxiety (kemurungan) bla..bla..

Perkataan Stress diambil dari Latin word "stringi", which means, "to be drawn tight".

Stress can be defined as follows:

"A physical or psychological stimulus that can produce mental tension or physiological reactions that may lead to illness." When you are under stress, your adrenal gland releases corticosteroids, which are converted to cortisol in the blood stream. Cortisol have an immune suppressive effect in your body.

Punca-Punca Stress:

i ) Sifat Semulajadi
* terlalu sensitif –> mereka yang terlalu sensitif akan mudah berkecil hati kepada sesuatu perkara.. Ianya akan menimbulkan tekanan kepada individu terbabit.. Kesensitifan mereka mampu membuatkan mereka bertindak di luar dugaan
* bercita-cita tinggi –> Cita-cita terlalu menggunung dan sukar untuk dicapai
* terlalu teliti ( cerewet) –> terlalu teliti kadangkala menyebabkan kesukaran untuk keputusan dibuat.
* pendesak –> orang seperti ini lebih kepada menimbulkan tekanan kepada orang lain namun kadangkala desakan yang berpanjangan akan menyebabkan tekanan kepada diri lebih-lebih lagi desakan tidak berhasil.
* perisau –> orang yang terlalu risau sudah pastinya tekanan akan wujud dalam minda.. Risau tentang sesuatu yang buruk menyebabkan kesukaran untuk berfikir dan tekanan makin bertambah dalam tubuh badan.
* kaki gaduh –> memang akan timbulnya tekanan kerana kaki gaduh ini terpaksa memikirkan strategi dan persediaan untuk menghadapi sebarang kemungkinan oleh pihak musuh…
* buruk sangka –> ini banyak berlaku terutamanya dalam komuniti yang besar.. Memang orang yang buruk sangka akan menimbulkan konflik sesama sendiri dan seterusnya tekanan antara mereka akan bertambah..
* terlalu serius –> keseriusan seseorang itu akan menimbulkan tekanan yang mendalam …

ii) Tempat kerja
* selalu tukar tempat kerja –> jika selalu tukar ke sana ke mari sudah pastilah tekanan bertambah,.. Setiap kali ke tempat kerja baru proses pembelajaran baru bermula.. Pastinya pening kepala ek..
* selalu tukar sistem –> Ini lebih kurang dengan cerita di atas.. Kadangkala perubahan ‘kepala’ menyebabkan sesuatu organisasi akan dirombak .. Cerita lama dibuang dan cerita baru bermula.. Orang lama pastinya kusut kepala untuk mengikut sistem baru..
* hubungan dengan orang –> hm yang ini biasalah.. Kalau hubungan dengan orang di sekeliling tidak rapat dan berasa curiga sudah pastinya bantuan kurang dan tekanan bertambah.
* beban kerja berat —> kerja banyak memanglah akan menambahkan lagi beban di dalam otak..
* banyak dateline –> lebih kuran di atas..
* bosan –> perkataan bosan sering berlaku jika kerja yang dilakukan tidak mampu menarik minat.. Dan kebosanan terhadap proses kerja yang tidak berubah juga sebagai faktor utama tekanan di tempat kerja.

iii) Hubungan Kemanusiaan
* tempat kerja –> kadangkala kita terpaksa berhadapan dengan politik di tempat kerja.. Hipokrasi,penindasan,biorakasi, kipas mengipas yang berlaku di tempat kerja memang memberi tekanan.. Memang Sakit hatikan ..
* rumah –> masalah di rumah dengan keluarga merupakan masalah yang amat meruncing masa kini,termasuk jugak housemate bagi yang menyewa .Tekanan kadang-kadang dilepaskan pada tempat yang tidak sepatutnya
* konflik –> Ini berlaku di mana-mana sahaja samada di tempat kerja, rumah, kejiranan, organisasi dan sebagainya.Termasuk jugak konflik dalam diri .Tanpa ditangani dengan baik ianya menimbulkan tekanan yang cukup hebat di antara satu sama lain.
iv) Punca Dalaman
* hati kotor –> ianya bukan bermakna hati anda telah dipenuhi sampah sarap atau bahan-bahan buangan namun lebih kepada hati.Kita perlu berfikiran positif,bersikap terbuka dan kita tidak berburuk sangka, tiada phd dan berbagai perkara negatif yang bersarang dalam hati.
* Engkar Perintah Tuhan –> Sudah pastinya engkar perintah Tuhan akan menyebabkan jiwa kita hilang.. Tekanan tidak dapat dikawal dan menghilangkan tekanan dengan melakukan perkara dilarang..
* Percaya pada karut –> Ianya sudah pasti berlaku ..Akibat percaya pada sesuatu yang karut tidak melakukan perkara yang boleh memberikan kebaikan kepada kita.. Ini perlu dielakkan kerana ianya boleh menghilangkan ‘roh’ kejayaan dalam diri..

Tanda-Tanda Stress

1. Mudah Marah –> kita jadi hot temper dan sukar nak bertenang . Terlalu banyak tekanan ianya akan meningkatkan kadar metabolisme dan seterusnya menyebabkan kepanasan dalam diri.. Dan apabila meletup , kemarahan akan muncul dan syaitan-syaitan pastinya bergembira dengan reaksi tersebut..
2. Mudah Kecewa,sedih,rasa bersalah dan tidak berguna –> memang stress akan menyebabkan seseorang individu akan mulai kecewa .. Kadar kekecewaan boleh dilihat dalam diri seseorang.. Kemurungan amat merbahaya jika stress ini tidak dikawal..
3. Moody –> Mood tak baik,berubah-ubah,kesian kat orang sekeliling .. Huhu
4. Gangguan Proses Pemikiran —> Kadang kala stress boleh menganggu proses pemikiran dan membuatkan mudah lupa.. Sel-sel lama akan terpadam . Memang betul perkara yang kita sentiasa ingat tetiba tak boleh recall balik.
5. Kurang Kreatif –> bagi seseorang yang mempunyai pemikiran kreatif secara tiba-tiba hilang segala kekreatifan. Individu yang mengalami tanda ini mungkin sukar untuk melakukan keputusan kerana tidak dapat ’signal’ dari otak untuk menyelesaikan masalah.. Cam ada je..
6. Sukar buat keputusan –> Sukar nak fokus dengan kerja atau concentrate. Buat pilihan yang senang pun terasa susah .
7.Hilang minat terhadap perkara yang kita suka -> secara tiba-tiba kita tak berminat terhadap perkara yang kita enjoy the most. Bukan ke unusual tu.
8. Masalah Penghadaman –> Pelik bukan tapi memang itu selalu contohnya kita mengalami cirit-birit secara tiba-tiba bukan kerana taun, kena kayap
8. Rambut Gugur –> Masalah ini banyak berlaku terutamanya kepada cendiakawan.. Kadang kala rambut mereka gugur sebelum umur yang sepatutnya.. Mungkin stress ada tindakbalas kimia yang menyebabkan berlakunya keguguran rambut ni
9. Sakit kulit –> Nak tau camne sakit kulit akibat dari stress?? Cuba pandang muka anda.. dan jika ada jerawat batu sudah pastinya anda telah atau sedang mengalami stress..
10.Susah nak tidur –> Susah nak tidur bila memikirkan sesuatu masalah yang menimbulkan stress.Tidur yang tak lena kerap terjaga . Tentunya ini menyebabkan kita kepenatan . Perlu diambil perhatian kerana mampu menyebabkan masalah jika tidak ditangani.

•Headaches. These are fairly common in people with depression. If you already had migraine headaches, they may seem worse if you're depressed.
•Back pain. If you already suffer with back pain, it may be worse if you become depressed.
•Muscle aches and joint pain. Depression can make any kind of chronic pain worse.
•Chest pain. Obviously, it's very important to get chest pain checked out by an expert right away. It can be a sign of serious heart problems. But depression can contribute to the discomfort associated with chest pain.
•Digestive problems. You might feel queasy or nauseous. You might have diarrhea or become chronically constipated.
•Exhaustion and fatigue. No matter how much you sleep, you may still feel tired or worn out. Getting out of the bed in the morning may seem very hard, even impossible.
•Sleeping problems. Many people with depression can't sleep well anymore. They wake up too early or can't fall asleep when they go to bed. Others sleep much more than normal.
•Change in appetite or weight. Some people with depression lose their appetite and lose weight. Others find they crave certain foods -- like carbohydrates -- and weigh more.
•Dizziness or lightheadedness.

Stress











Saturday, January 30, 2010

Take Time To Think

Sometimes we feel we miss precious moment in life and that time cannot turn back , what only left the memory .



Here's an inspirational poem to remind us to take time. For the things that matter. Often, we rush through life, and forget to fill our gas tanks. To stop, liven, wonder, think, play, live, and love.

Take Time:
Take time to think-
It is the source of all power.
Take time to read-
It is the fountain of wisdom.


Take time to play-
It is the source of perpetual youth.
Take time to be quiet-
It is the opportunity to seek God.

Take time to be aware-
It is the opportunity to help others.
Take time to love and be loved-
It is God's greatest gift.

Take time to laugh-
It is the music of the soul.
Take time to be friendly-
It is the road to happiness.

Take time to dream-
It is what the future is made of.
Take time to pray-
It is the greatest power on earth.

Take time to give-
It is too short a day to be selfish.
Take time to work-
It is the price of success.

Welcome ..

Finally, i make my own blog. Thanks to my cousin who introduce this new thing to me, so now i have something new to do.


Again


Malay - Selamat Datang
English - Welcome
Arabic - Mabruk
Chinese - huān yíng
Danish - Velkommen
Piliphines - Maligayang pagdating
French - Bienvenue
German - Willkommen
Irish - Fáilte
Japanese - yōkoso
Korean - hwan-yeong
Portugese - Bem-vindo
Russian - Dobro pozhalovatʹ
Spanish - Bienvenido
Swahili - Karibu
Thai - yindī t̂xnrạb
Malayalam - Swaagatam
Hindi - Aayiye
Kadazan - Anangan do kinoikatan

gomabseubnida,
Niza